Studentanmälan

Anmälan till återbudskön öppnar 10 november

Återbudskön är öppen för studenter som antingen inte har fått någon plats, eller som önskar byta plats. Sista dag att anmäla sig är 25 november.

Läs instruktionerna för hur du anmäler dig och hur du rangordnar dina önskemål NOGA innan du gör din anmälan! Om ansökan är felaktigt ifylld eller oklar riskerar du att inte få någon ny plats, alternativt bli omplacerad till ett sämre val än ditt ursprungliga! 

Instruktioner till återbudskön

  • Om du har blivit av med din urspungliga placering men ännu inte fått någon ny behöver du inte anmäla dig till återbudskön - vi jobbar så fort vi kan på att hitta ett passande ersättningsapotek och meddelar dig om du riskerar att behöva byta ort.
  • Notera att de apotek/platser som visas som lediga i återbudskön ofta används för att placera studenter som av olika anledningar har blivit av med sin plats, ni kan alltså inte utgå från att dessa finns kvar när återbudskön stänger. Läs mer om detta under "Hur man anger sina önskemål"
  • Placeringar via återbudskön kan vanligtvis göras t.o.m några veckor innan kursstart,så du behöver ha tålamod. Om du ångrar dig och hellre vill ha kvar ursprungsplaceringen kan du avanmäla dig från återubdskön.
  • Om du har restmoment måste du själv meddela ansvarig vid ditt lärosäten när du uppfyller kraven för att bli omplacerad via återbudskön.
  • Om du önskar byta period (gäller receptarier på alla orter utom Uppsala) skriver du detta tydligt först i ansökan
  • Om du fått en placering vid lottningen  behåller du den platsen under tiden du står i återbudskön (undantag studenter som ej är behöriga till period 1 men kan bli det till period 2 och dörför vill anmäla sig till återbudskön, dessa måste avsäga sig sin plats period 1).