För apotek

Här har vi samlat information som främst riktar sig till handledare och apotekschefer

Apotekskonton

Största delen av informationen på dessa sidor är synlig för alla, men viss information kräver inloggning (till exempel platsanmälan och placeringsuppgifter). Samtliga apotek som är registrerade på sidan får apoteksgemensamma inloggningsuppgifter (d.v.s. ETT konto per apotek med apotekets funktions e-postadress som användarnamn). Det enskilda apoteket  ansvarar för att informationen på kontot, såsom kontaktuppgifter, hålls uppdaterad. 

Handledare finns registrerade i en databas men har inte egna konton. Läs mer under "Att anmäla in VFU-platser"

I "Manual apotek" (pdf) finner ni en mer detaljerad beskrivning både över hur sidan är uppbyggd och hur placeringsprocessen går till.

Kursmaterial och dokument

Information om kursernas upplägg inklusive bedömningsunderlag finner ni under "När man har fått en student placerad"

Kontakt inför och under VFU-kursen

Handledare och apotekschefer kontaktar i första hand praktiksamordnaren på respektive apotekskedja om de har frågor inför den kommande terminen. Samordnare kontaktar vid behov respektive ansvarig vid universiteten. Handledare och apotekschefer som arbetar på apotek som inte tillhör någon kedja hör av sig till sin kontaktperson gällande platsanmälan inför kommande kurser. Vid frågor eller problem relaterade till en pågående VFU-kurs, till exempel kring studentens framsteg, bedömning, test, med mera, kan handledare kontakta respektive kursansvarig på studentens lärosäte direkt. Nyheter