Att göra innan kursstart

Kontakta apoteket och ordna eventuellt boende

Direkt efter placering bör du ta kontakt med din handledare/apotek för at säkerställa att de har fått information om att du har blivit placerad där.  Se mer under "Att få VFU-placering"

Behöver du flytta till en annan ort är det också viktigt att i god tid själv ordna med boende.


Hämta in nödvändig information om kursens upplägg och innehåll

Ju bättre förberedd du kommer till kursstarten, desto större chans har du att klara kursen på ett bra sätt! Du förväntas att på egen hand ha tagit del av kursens innehåll och mål. Generell information om vad som gäller för respektive studentkategori finns för receptariestudenter i TAF-handboken och för apotekarstudenter och kompletteringsutbildningen i respektive lärosätes VFU-guide/kurshandledning.

Du bör också i god tid ta reda på start- och slutdatum för just din kurs och om det finns obligatoriska moment förutom själva tiden på apoteket. Du hittar dessa tidsplaner under just "Tidsplaner" här på hemsidan. Tänk också på att det kan finnas ytterligare information på ditt lärosätes hemsidor/lärplattform, såsom ett mer detaljerat schema för kursen och mer detaljerad information om innehåll och mål.


Sammanfatta dina tidigare erfarenheter och förväntningar på kursen

Ladda ner och fyll i relevant dokument nedan. Om inget annat anges ska du ta med det till apoteket första dagen på kursen, alternativt skicka det i förväg till din handledare (beroende på hur ni bestämt vid den tidigare kontakten).

Receptarier: "Erfarenheter och förväntningar" (word)

Apotekare: "Studieplan" (word) 


Övrigt

Tänk också på detta innan kursen börjar:

  • När du kommer till apoteket blir du en del av apotekets verksamhet
  • På apoteket kommer även du som student att vara företagets ansikte utåt. Du måste därför anpassa kläder och smink efter de regler och riktlinjer som gäller
  • Det är ej tillåtet att snusa, ha parfym, tugga tuggummi eller ringa privata samtal på arbetstid 
  • Det är viktigt att hålla tiderna, ring alltid och meddela om du är försenad eller sjuk
  • Det kan också vara nyttigt att repetera delar av tidigare kurser på programmet