Allmänna nyheter

Korrigerade placeringar HT22 klara

09 maj 2022

VFU-placeringarna för HT22 har nu gjorts om

Efter att lottningen genomförts och de flesta studenter fått VFU-placering, upptäckte vi att det skett ett fel när placeringarna gjordes, i hur platserna fördelats. Felet bestod i att många studenter hade fått två VFU-placeringar i systemet samtidigt. Som student kunde man inte se det, studenter med placering såg bara en VFU-plats. Men i de fall där studenter fått två olika VFU-placeringar så syntes båda placeringarna för apoteken, så att fler apotek än vad som var möjligt trodde att de skulle få ta emot en student till hösten.

Det är viktigt för oss att placeringarna utförs på korrekt sätt. Därför har våra tekniker utrett detta noggrant och kommit fram till att det har inträffat ett tekniskt fel, som innebär att placeringar av VFU-platser inte skett korrekt. 

Vi har åtgärdat detta genom att våra tekniker först har tagit bort alla VFU-placeringarna och återställt tillbaka till lottningen. Sedan har placeringarna gjorts om. Alla studenter har kvar samma lottnummer, så placeringarna som nu visas är de som varit de korrekta från början. En studentrepresentant har funnits med och klickat på knapparna.

Powered by Froala Editor