Allmänna nyheter

Anmälan till återbudskön nu öppen

10 november 2023

Återbudskön är öppen både för studenter som inte har fått någon plats i ordinarie lottning eller har anmält sig sent, och för studenter som önskar byta plats. Sista dag att anmäla sig är 25 Nov.

Läs instruktionerna under  Återbudskö NOGA innan du gör din anmälan! Där står både hur du anmäler dig och hur du rangordnar dina önskemål. Om ansökan är felaktigt ifylld eller oklar riskerar du att inte få någon ny plats, alternativt bli omplacerad till ett sämre val än ditt ursprungliga! Läs också vilka behörighetskrav som ställs för att du ska kunna få placering via återbudskön.

OBS! Om du har blivit av med din ursprungliga placering på grund av att apoteket inte längre kan ta emot  behöver du inte anmäla dig till återbudskön även om du ännu inte har fått en ny placering - vi jobbar så fort vi kan på att hitta ett passande ersättningsapotek och meddelar dig om vi inte kan hitta en plats på samma ort.

Vi börjar arbeta med placeringar via återbudskön efter att anmälan har stängt, men många placeringar kan inte göras med en gång och placeringar görs vanligtvis t.o.m. några veckor innan kursstart, så du behöver ha tålamod. OBS! Om du redan har en placering så förlorar du inte din ursprungliga plats förrän vi har hittat en som matchar dina nya önskemål.

Notera också:

  • Om du har restmoment måste du själv meddela ansvarig vid ditt lärosäten när du har uppfyllt kraven för att bli placerad via återbudskön, innan dess kan du inte placeras.
  • Om du önskar byta period (gäller receptarier på alla orter utom Uppsala) skriver du detta tydligt först i ansökan. (t.ex "Jag önskar byta till period 2"). Receptariestudenter som fått plats period 1 men inte uppfyller behörighetskraven kan t.ex anmäla sig till period 2 på detta sätt (men måste först avsäga sig sin ursprungliga plats).
  • Om du anmält till återbudskön och senare inte vill stå kvar i återbudskön så måste du meddela kursansvarig som kan ta bort dig.