Apotek

Placering klar - apotek

Nu är lottning och placeringarna inför ht-19 klara - logga in och se om ert apotek fick en student och vilken period

Under Mitt apotek ser ni på förstasidan om ni har fått någon student placerad, för att se hur många, vilken/vilka perioder samt kontaktuppgifter, klicka på Praktikplatser.

De av er som som behöver gå handledarutbildningen i Uppsala i början av september kommer att få information om detta inom kort via er kedjas praktiksamordnare.

Studenterna har uppmanats att ta kontakt med er så snart som möjligt, oavsett om de har tentor kvar eller är helt klara, så det hoppas vi att de gör. Och förhoppningsvis kommer de att bli behöriga i tid  - om de inte blir det eller vill avanmäla sig av någon annan anledning så informerar vi samordnarna så snart vi vet säkert. Vi försöker minimera sena avhopp (dvs mindre än ca 3-4 veckor före kursstart) men det kan trots allt förekomma. Notera även att studenter kan välja att anmäla sig till återbudskön  - de har då kvar sin ursprungliga placering tills dess att/om en som bättre matchar deras önskemål dyker upp (antingen bland de apotek som ej fått någon student, eller som förlorar en student p.g.a. att studenten avanmält sig). Dessa omplaceringar görs vanligtvis inte senare en ca 1 månad innan kursstart.

Om ni av någon anledning skulle bli förhindrade att ta emot studenten vänder ni er i första hand till er kedjas samordnare som sedan kontaktar oss.

När det börjar närma sig kursstart kommer ni att få mer information från kursledaren på det universitet/utbildning er student kommer ifrån.