Nyheter för studenter

Återbudskön öppen för VT20

Möjlighet finns nu att ställa sig i återbudskö. Läs instruktioner innan. Återbudskön stänger den 25/11

Läs instruktionerna på hemsidan för hur du anmäler dig och hur du rangordnar dina önskemål NOGA innan du gör din anmälan! Om ansökan är felaktigt ifylld eller oklar riskerar du att inte få någon ny plats, alternativt bli omplacerad till ett val du tycker är sämre än ditt ursprungliga! Läs också under FAQ

Några övriga påpekanden:

  • Om du fått en placering vid lottningen  behåller du den platsen under tiden du står i återbudskön (undantag studenter som ej är behöriga till period 1 men kan bli det till period 2 och därför vill anmäla sig till återbudskön, dessa måste avsäga sig sin plats period 1).
  • Om du har blivit av med din ursprungliga placering men ännu inte fått någon ny behöver du inte anmäla dig till återbudskön - vi jobbar så fort vi kan på att hitta ett passande ersättningsapotek och meddelar dig om du riskerar att behöva byta ort.
  • Notera att de apotek/platser som visas som lediga i återbudskön ofta används för att placera studenter som av olika anledningar har blivit av med sin plats, ni kan alltså inte utgå från att dessa finns kvar när anmälan till återbudskön stänger. Läs mer om detta under "Hur man anger sina önskemål"
  • Placeringar via återbudskön kan vanligtvis göras t.o.m några veckor innan kursstart, så du behöver ha tålamod. Om du ångrar dig och hellre vill ha kvar ursprungsplaceringen kan du avanmäla dig från återbudskön.
  • Om du har restmoment måste du själv meddela ansvarig vid ditt lärosäten när du uppfyller kraven för att bli omplacerad via återbudskön.
  • Om du önskar byta period (gäller receptarier på alla orter utom Uppsala) skriver du detta tydligt först i ansökan

Powered by Froala Editor

Powered by Froala Editor

Powered by Froala Editor