Nyheter för studenter

Anmälan till återbudskön för VT -23 har öppnat

Du kan anmäla dig fram till den 25/11.

Läs instruktionerna under  Återbudskö NOGA innan du gör din anmälan! Där står både hur du anmäler dig och hur du rangordnar dina önskemål. Om ansökan är felaktigt ifylld eller oklar riskerar du att inte få någon ny plats, alternativt bli omplacerad till ett sämre val än ditt ursprungliga! Läs också vilka behörighetskrav som ställs för att du ska kunna få placering via återbudskön.

OBS! Om du missade att anmäla dig till den ordinarie lottningen måste du först kontakta ansvarig vid ditt lärosäte för att bli kopplad till rätt termin (och period om du kan välja mellan period 1 och 2) innan du kan anmäla dig till återbudskön. Det är ditt ansvar att göra detta i god tid innan anmälan stänger (helst så snart den har öppnat).

Notera att du som har blivit av med din ursprungliga placering på grund av att apoteket inte längre kan ta emot   inte behöver anmäla dig till återbudskön även om du ännu inte har fått en ny placering - vi jobbar så fort vi kan på att hitta ett passande ersättningsapotek och meddelar dig om du riskerar att behöva byta ort.


När ni anmäler er kan ni se en lista över alla anmälda apotek/platser som inte har blivit tagna i ordinarie lottningen - men notera att vi inte vet om dessa kommer att vara tillgängliga när vi börjar göra placeringarna i återbudskön. Platserna används ofta för att placera studenter som av olika anledningar har blivit av med sin ursprungliga plats. Ange därför orter snarare än specifika apotek - läs mer om detta under "Hur man anger sina önskemål"

Vi börjar arbeta med placeringar via återbudskön efter att anmälan har stängt, men många placeringar kan inte göras med en gång och placeringar görs vanligtvis fram till några veckor innan kursstart, så du behöver ha tålamod. OBS! Om du redan har en placering så förlorar du inte din ursprungliga plats förrän vi har hittat en som matchar dina nya önskemål.

Notera också:

  • Om du har restmoment måste du själv meddela ansvarig vid ditt lärosäten när du har uppfyllt kraven för att bli placerad via återbudskön, innnan dess kan du inte placeras.
  • Om du önskar byta period (gäller receptarier på alla orter utom Uppsala) skriver du detta tydligt först i ansökan. (t.ex "Jag önskar byta till period 2"). Receptariestudenter som fått plats period 1 men inte uppfyller behörighetskraven kan t.ex anmäla sig till period 2 på detta sätt (men måste först avsäga sig sin ursprungliga plats).

Powered by Froala Editor

Powered by Froala Editor